Spoštovani,
v tednu od ponedeljka, 15. 11. 2021 do petka, 19. 11. 2021, pripravljamo prav poseben SLOVENSKI TEDEN. V enotah že poteka načrtovanje in sodelovanje strokovnih in tehničnih delavcev z vsemi prilagoditvami in upoštevanjem ukrepov NIJZ.
Dobro se zavedamo, da je za zdrav razvoj in življenje otrok pomembna tudi prehrana. Že več let zapored pripravljamo jedilnik v slovenskem tednu s poudarkom na tradicionalni slovenski prehrani.
Tokrat smo za Vaše in Naše otroke pripravili kulinarično še bogatejši slovenski jedilnik, ki bo vključeval kosila tekom celega tedna in v petek, 19. 11. 2021, Tradicionalni slovenski zajtrk. Obroki bodo vsebovali lokalno pridelana, sveža in ekološka živila. Poudarek v letošnjem letu so jedi iz svežega ali kislega zelja in repe. Cilj projekta Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je spoznavati pridelavo in predelavo zelja in repe ter spodbujati njuno uživanje.
Pa dober tek,
Vrtec Ciciban