splošne strani

Vrtec Ciciban - Na prvo stran

OBVESTILO – Spoštovanje zaščitnih ukrepov, 19. 3. 2021

19.03.2021 | Objavil(a): Sabina

Spoštovani starši,

NIJZ je že leta 2010 pripravil Priporočila za ukrepanje v vrtcih ob nujnih stanjih in nenadno nastalih bolezenskih znakih, ki določajo ukrepe o pojavu nalezljive bolezni v vrtcu ter tudi obveznost staršev, da vrtec čim prej obvestijo o vrsti nalezljive bolezni, za katero je zbolel njihov otrok (po pregledu pri otrokovem zdravniku ali pediatru infektologu). Otrok z nalezljivo boleznijo ne sme obiskovati vrtca.

NIJZ je pripravil dopolnitev priporočil, ki se dopolnjuje tudi z ukrepi ob izbruhu nalezljive bolezni v vrtcu in potrjenem primeru Covid-19 v vrtcu. Starši ste dolžni obvestiti vrtec o vrsti nalezljive bolezni, za katero je zbolel otrok. O vrnitvi otroka v vrtec presoja otrokov izbrani zdravnik in ob tem upošteva Smernice NIJZ za vključitev v vrtec  po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi.

 

Zato vas v skupnem imenu NIJZ in MIZŠ, da v vrtec dosledno sporočite vsak primer, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo Covid-19. Le na ta način bomo lahko izpeljali vse predpisane postopke odzivanja o potrjenem primeru okužbe s SARS CoV-2 v zavodu, tako kot to določajo navodila NIJZ. S tem bomo lahko zagotovili omejevanje nadaljnjega širjenja okužbe s SARS CoV-2 in zavarovali druge otroke, zaposlene v zavodu ter posledično tudi njihove družine.

 

Ob vstopu v vrtec ste še vedno dolžni nadeti zaščitno masko in razkužiti roke. Prijazno pa vas pozivamo, v skrbi za naše skupno dobro, da  ukrepe za preprečevanje širjenja obolenj, upoštevate tudi v privatnem življenju.

 

 

Lepo vas  pozdravljam v želji, da ostanemo zdravi

 

Ravnateljica Ana Bulc